Blog

Året 2021

Året 2021

Året 2021 bliver meget stille fra os, vi skal ikke til nogle konkurrencer i 2020 både på grund af covid-19 som lukker konkurrencerne ned og sygdom på holdet.

Vi vender stærkt tilbage i 2021

Info omkring 2021

Kære alle følgere og venner.

Vi takker og er meget taknemlige fordi i vil følge vores BBQ rejser rundt omkring i Europa.

Vi vil lige komme med en opdatering omkring hvad der sker i 2021.

I 2020 kom covid-19 og alle konkurrencer osv blev aflyst. – Men nu ser det ud til at lysne lidt op igen og der begynder at komme gang i konkurrencerne igen her i den sidste del af året.

Old Truckers BBQ kommer desværre ikke til at deltage i nogle konkurrencer i 2021 pga. sygdom så vi har aflyst dem vi skulle ha været til i den sidste del af året. – Vi ser frem til 2022 hvor vi vil give den gas med konkurrencerne igen.

De Bedste BBQ Hilsner
Old Truckers BBQ  
John og Lars

Året 2020 er slut

Så er året 2020 slut.

Året 2020 skulle ha været et godt år med BBQ Konkurrencer rundt omkring i europa hvor vi var tilmeldt 6 konkurrencer i Danmark, Tyskland, Belgien, Holland samt Italien.

Vi nåde til BBQ konkurrencen W.E.S.T i South Tyrol i Italien den 18-19 Januar 2020 som man kan læse om her, det var så den eneste af af de 6 konkurrencer vi nåde til da Covid-19 viste sit ansigt i hele verden og dermed lukkede alle konkurrencer ned i europa som vi skulle ha været til.

Vi er selvfølig rigtigt kede af ikke at kunne komme til konkurrencerne som vi havde tilmeldt os, for vi glædede os rigtigt meget til dem og at møde vores BBQ Venner fra hele europa igen. Nu ser vi frem til 2021 hvor vi er tilmeldt 4 konkurrencer indtil nu og håber så at Covid-19 ikke ødelægger det igen i 2021.

Lidt omkring KCBS konkurrencer

Det er rigtigt hyggeligt at deltage i KCBS Konkurrencer, der er et stort sammenhold mellem alle holdene og alle er rigtige hjælpsomme mod hinanden og det vigtigste er at alle hold har viser respekt for hinanden

Når man først har fået sat sig ind i reglerne hos KCBS ja så kender man dem for de bliver ikke ændret hvert år det er rigtigt godt

Desværre har der kun været afholdt en KCBS konkurrence i danmark og det var i 2016, men nu kommer der en KCBS konkurrencer i danmark i 2021 og det ser vi meget frem til.

Tak til vores samarbejdspartner Steak-out for levering af kvalitets kød

Der skal også lyde en stor tak til vores familier for uden deres forståelse for os grill nørder ville det slet ikke kunne lade sig gøre.

Out and help with the food for a birthday

Out and help with the food for a birthday Saturday, September 5th 2020
 • Hot smoked salmon with hazelnuts
 • Hot smoked salmon with pepper
 • US Cuvetter
 • Striploin New Zealand
 • Pork roast
 • Spicy potatoes
 • Baguettes

 

 

Vi er her endnu

Der sker ikke meget hos Old Truckers BBQ for tiden og det er ikke pga vi er stoppet, oversagen er simpelhen Covid-19.

Alle konkurrencer i europa er enten aflyst eller udsat ligsom alle grænserne har været lukket, men det begynder at røre lidt på sig nu efter grænserne er åbnet og det igen er tilladt at afholde konkurrencer rundt omkring i europa igen.

Der er selvfølgelig nogle regler for hver enkelt land der skal overholdes så sikkerheden stadivæk er i top og samtidig har KCBS udstykket retningslinjer for konkurrencerne hvor alle skal deltager skal bære ansigtsmasker og handsker under håndtering af konkurrence kød og pynt, samt afspritning når de indlevere bokse til turn-in bordet ligsom ansigtsmasker skal bæres under møder præmieoverrækkelse osv hvis du er interesseret i at læse mere om det kan du gøre det Her 

Så lige for tiden stå den på at få Ansigtsmasker, Nitril hansker, Håndsprit osv på plads så vi er klar til den første konkurrence her i covid-19 tiden som bliver i september i Belgien.

Vi har bestilt Ansigtsmasker og venter på de ankommer dem kan i da lige få et par billeder af 🙂 

Kan i alle ha en forrygende sommer………

//Old Truckers BBQ

Videoer fra W.E.S.T 2020

Så fik vi lagt nogle videoer op fra W.E.S.T 2020 på Youtube
Pladsen søndag morgen W E S T 2020
Præmieoverrækkelse W E S T 2020
Lidt af køreturen ned af bjerget W E S T 2020

Turen Til W.E.S.T South Tyrol i Italien 2020

 

Turen Til South Tyrol i Italien Januar 2020

Forberedelserne: 

Vi har tilmeldt os en bbq konkurrence i south tyrol i italien som hedder, west – winter extreme south tyrol bbq contest.

Vi prøvede jo i 2018  da vi var til 3rd Black Forest Smoke & Wine Festival i syd tyskland at ha en varme om dagen på 38 -39 grader, så det kunne jo være sjovt at prøve en konkurrence hvor temperaturen er helt anderledes nemlig minus 20 – 25 grader i godt vejr 

Jeg og Lars har til denne tur inviteret vores gode BBQ venner Jesper, Søren og Kim fra bbq team west coast dk med på turen, Jesper kunne desvære ikke. Men der skal lyde et stort tak til Jesper for at trimme  Brisket og Butt for os så de ikke skal trimmes i den kulde vi måske render ind i.

Planlægningen af turen er allerede startet i September mdr 2019, der er jo mange ting der skal være styr på, bla. Hotel – vejafgifter – snekæder – kørselsrute osv.

Turen går gemmen Danmark – Tyskland – Østrig – og til sidst Italien inden vi er fremme en tur på ca 1500 – 1600 km hver vej, så ca 3000 – 3200 km i alt med bil og trailer.

Den 2 oktober gik vores bookning i gemmen på Hotel Berger tæt på konkurrence pladsen der er ca 500 meter fra pladsen til hotellet.

Så nu er det blevet den 10.November 2019.

Da det jo nok bliver en kold tur har vi forberedt os lidt med lidt hjælpemidler, der er købt Accezzi Fodvarmer og Accezzi Håndvarmer ligesom der er blevet indkøbt Snekæder som jo er lovkrav i Østrig.

Vi plejer jo at grille på Primo Ceramic Grills Oval XL samt en  Danish Pellet Grills model Houston eller Savanna, men da 3 Primo’er er lidt tunge at ha med, specielt i det vejr vi måske render ind i, ligesom vi allerede ved nu at vi ikke må køre ind på området med bil og trailer så grillene skal skubbes/ trækkes på en slæde ind på pladsen gemmen alt sne’en, så har vi været så heldige at få lov til at låne et skab af DanishPelletGrills nemlig en DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker som vi glæder os meget til at bruge til konkurrencen.

Så nu er det blevet den 2.Januar og der er 14 dage til vi skal afsted så det var tid til at få prøvet at lægge snekæderne på og trille en lille tur for at se om de passer 100% og det gjorde de.

Nu er vi så nået til dagen nemlig Torsdag den 16 Januar hvor vi skal afsted og samtidig finde ud af om forberedelserne er gode nok.

Køreturen og Konkurrencen:

John startet med at køre fra fårevejle på sjælland Torsdag den 16 Januar kl.07:00, og der gik turen til Børup i Jylland, til opsamlings punktet hvor Lars, Søren og Kim skulle samles op, grunden til vi har gjort det i Børup hos Primo Nordic / TBS Grillshop er at der skulle vi læsse den DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker som vi har fået lov til at låne til konkurrencen.

John ankom kl.10:00  og vi fik læsset den DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker samt alle tingene som folk nu havde med til turen.

Så nu starter turen for alvor og kl.12:00 satte vi snuden mod Italien fra Børup, vi havde første stop ved grænsen da vi lige var i fleggaard og handle lidt ind til turen, så gik turen videre mod italien næste stop var ved ca 17:30 tiden hvor vi skulle ha lidt at spise inden turen gik videre vi kørte uden om kassel da vi helst gerne ville spare bilen for de hårde bakker der er der så vi kørte over Leipzig – Nürnberg – Innsbruck, der var da også bakker men det var godt for bilen og traileren at køre denne vej, fra brennerpasset og resten af vejen gik det op og ned til vi nået vores afkørsel hvor vi skulle dreje fra motorvejen og ud på de små landeveje og bjergveje men de dejlige nålesving og gode stigninger vi havde flere steder med 17 % stigninger de var lidt seje at komme op ad de sidste 7 km lå vi ca i 1 gear da stigningen var stor og med masser af sving vi ankom til hotellet kl ca 09:00 fredag morgen, der var dog ikke så koldt som forventet vi havde minus 12-14 grader.

Vi havde jo booket os ind på Hotel Berger med morgenmad og det må vi sige at vi ikke har fortrudt 1 sek, vi havde værelserne fra kl.12:00 om fredagen men vi var der jo allerede kl 09.00 og vi var trætte men det var intet problem vi fik værelserne med det samme og fik tilbudet om vi også ville ha morgen mad, så der blev spist og alle tingene kom op på værelserne, derefter gik turen ned på pladsen af bjergsiden hvor der blev stillet op og gjort forskellige ting klar.

Hotellet lå ca. 500 meter fra konkurrencepladsen ja alså hvis man gik ned af bjergsiden hvor der var lavet lidt stig så vi kørte fra hotellet og til pladsen og tilbage der var nemlig ca 1 til 1 1/2 km hvis man tog vejen som snoet sig op til hotellet 

 

Vi havde besluttet at vi spiste aftensmad i restauranten på hotellet så da kl var 18:00 om fredagen gik vi ned til restauranten men den åbnede så først kl 19:00 så vi gik ind i baren og fik lidt øl og sodavand, vi havde ikke siddet der lang tid før hotel mutter kom ind til os med et fad at hygge med for vi skulle jo ikke sidde og sulte imens vi ventet på de åbnet.

 

Kl.blev 19:00 og vi gik i restauranten der lå et spise kort hvor vi trods man kunne vælge noget på men det var det så ikke det var en 4 retters menu hvor man så kunne vælge mellem to ting til hovedretten 

Maden var virkelig god og der var mere end rigtigt vi var alle 4 meget mætte og kunne ikke spise mere, det var faktisk svært at få den sidste ret spist, imens vi sad og spiste sad vi og snakkede om hvad prisen var på maden for der var ingen priser at se nogle steder.

Vi blev færdige og ville betale for maden og der blev vi noget overrasket en 4 retters menu som denne skulle vi give 20 € for det er ca 150 danske kr.pr mand, dette var jo en helt fantastisk billig pris så vi blev enige om at der spiste vi også lørdag aften.

Lørdag kørte vi ned på pladsen og fik tjekket ind til konkurrencen, vi fik godkendt vores kød så vi kunne komme igang med at give det inject og krydderierne så det kunne ligge klar til vi skulle ha det i smoker skabet søndag morgen temperaturen var minus 12 grader samt lidt vind så det var en helt ny måde og der var nogle flere ting der skulle tænkes over end normalt, når men det blev ordnet og dagen gik og klokken var nu blevet 19.00 så vi gik igen ind i restauranten der lå nu et nyt menukort denne gang var der så 5 retter hvor der var 2 hovedretter at vælge i mellem og igen til samme pris 20 € ca 150 danske kr pr person.

Nu var det tid til at få lavet lidt bokse til indleveringerne om søndagen så dem fik vi lavet også var det sengetid uret ringede jo kl 04:30 så vi kunne få startet smokerskabet op 

Nu var det blevet søndag og vi kørte ned på pladsen kl 05:00 og fik startet smoker skabet op og fik lagt kødet i det, søndag var der rigtig t mange besøgene på pladsen som fik smags prøver, vi fik indleveret vores bokse. 

Så var tiden kommet til at pakke sammen igen og vente på præmieoverrækkelsen, vi fik pakket sammen og ventede på præmieoverrækkelsen som var kl ca 16:15 og den må vi jo sige vi var glade for 

Vi fik et Call i kylling som blev nr 9 og et Call and walk i Brisket som blev nr 4 ud af 28 hold, nu var turen så kommet til vi skulle hjem igen ca 25 timers kørsel 🙂

Dette var en rigtigt fed tur, det kan kun anbefales at andre hold tag turen for det er bare en oplevelse i et meget smukt område samt en helt anderledes konkurrence.

Der skal lyde en stor tak til:

Myrko Leitner, Michele Capano og Haymo Gutweniger som står for denne konkurrence,

Steak-out for at skaffe kødet hjem,

DPG & TBS Grillshop /  Primo Nordic for lån af DPG-S100 Vertikal Træpille Smoker

Søren og Kim fra bbq team west coast dk for en rigtigt fed tur 

Der skal også lyde en stor tak til vores familier. 

For uden alle jer havde det slet ikke kunne lade sig gøre 

DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker

DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker

DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker

DPG – S100 Vertikal Træpille Smoker

Hvis i nu tænker den konkurrence vil vi gerne prøve, så kommer der her lidt tips. Skulle der være nogle spørgsmål så er i meget velkommen til at kontakte til os. 

Personlige ting

 • Ski undertøj
 • Hue
 • Vanter
 • Halsedisse
 • Termokop til kaffe, te eller kakao
 • Termokedeldragt
 • Støvler
 • Varmt tøj
 • Evt.Diarré piller
Til Køreturen
 • Vejafgift Østrig kan købes hos FDM
 • Snekæder Kan købes hos Harald Nyborg
 • Sneskovl
 • Tæpper
 • Gule veste
 • Førstehjælpskasse 
 • Reservedunk
 • Sprintervæske 

Til Konkurrencen

 • Termokasser 
 • Vandflasker med varmt vand til at ligge i termokasser så kødet ikke fryser og når der skal inject kød
 • I Byen 50 km/t
 • Landevej 80 km/t
 • Motorvej  80/100 km/t, For at kunne køre 100 km/t på motorvej skal anhængeren have en Tempo 100 godkendelse 
 • Når sigtbarheden på grund af tåge, sne eller regnvejr bliver nedsat til under 50 meter, skal hastigheden sænkes til 50 km/t på alle veje.
 • Der er indført en speciel fartbegrænsning ved busstoppesteder. Først når bussen holder stille med advarselsblink tændt, må man passere i langsom fart (4-7 km/t).
 • Med snekæder må maks køre 50 km/t.
 • I Tyskland er der altid vigepligt for trafikken på motorvej. Ved tilkørsel på motorvej er det altså ikke nok at blinke til venstre. Man skal tage hensyn til trafikken på motorvejen ved at stoppe op på kort tilkørsel og komme op i fuld fart på lang tilkørsel.
 • Advarselstrekant lovkrav
 • Forbindingskasse Anbefales 
 • Vinterdæk lovkrav, Dækkene skal være mærket med M+S eller et bjerg- og snefnugssymbol eller begge dele, Vinterdæk produceret fra 1. januar 2018 skal være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol, for at blive anerkendt som vinterdæk i Tyskland. Der kommer dog en overgangsordning, så dæk produceret seneste 31. december 2017 kan nøjes med M+S-mærket frem til udgangen af september 2024.
 • Det ikke tilladt at bruge navigationsanlæg, der har informationer om politiets fartkontroller installeret.
 • I byen 50 km/t, Nogle byer 30 km/t,
 • Landevej 80 km/t
 • Motorvej  100 km/t
 • Nedsat hastighed på hhv. 70 km/t på landevej og 80 km/t på motorvej, hvis anhængerens tilladte totalvægt overstiger det trækkende køretøjs kørevægt, eller hvis vogntogets samlede totalvægt overstiger 3.500 kg.
 • Kørsel med snekæder max hastighed 50 km/t
 • Vejafgift
 • Advarselstrekant lovkrav
 • Sikkerhedsvest lovkrav
 • Forbindingskasse lovkrav
 • Vinterdæk mærket med M+S, og minimum 4 mm lovkrav
 • Snekæder lovkrav
 • Det er absolut forbudt at bruge og medføre radar/laserdetektor. Dog må en GPS, der indikerer politiets faste fartfælder, gerne benyttes. Det er ikke tilladt at bruge dashcam
 • I Byen 50 km/t
 • Landevej 70 km/t
 • Motorvej  80 km/t
 • Med snekæder må maks køre 50 km/t.
 • Advarselstrekant lovkrav
 • Sikkerhedsvest lovkrav
 • Vinterdæk lovkrav
 • Snekæder nogle steder
 • Det er lovpligtigt at have nærlyset tændt om dagen uden for bebygget område
 • Indførsel og brug af radar- og laserdetektorer er forbudt, men det er tilladt at benytte POI-funktionen i GPS’en til at spore de faste fartfælder.

DM I Grill 2020

DM I Grill 2020

Nu er chancen der for at prøve en Grill Konkurrence under forbundet WBQA.

Tilmeldning til DM i Grill er nemlig åben, den bliver afholdt den 5-7 Juni 2020 i Roskilde på dyreskuepladsen

Tilmeldning Her  Og du kan se tilmeldte hold Her

 

 

 

Ja så sluttet konkurrencerne for i år men…..

Ja så sluttet konkurrencerne for i år men…..

Det vare ikke lang tid før vi starter op igen nemlig allerede i Januar mdr hvor vi tag til Italien til W.E.S.T Winter Extreme South Tyrol BBQ Contest sammen med BBQ Team West Coast DK

Denne konkurrence er noget helt specielt.

Konkurrencen finder sted i Rein i Taufers på 1542m ved langrendscentret .

Bjerget i Rieserferner-gruppen med den imponerende Hochgall (3.436 m) danner en betagende placering til vores ekstreme konkurrence.

Solskinstimerne i januar udgør hele 30min-60min pr. Dag. Temperaturerne omkring dette tidspunkt kan også falde til -25 ° C eller mere.

Vi glæder os rigtigt meget til denne tur sammen med BBQ Team West Coast DK

Man kan se mere om konkurrencen her
 W.E.S.T

Her kan i se hvad Old Truckers BBQ har planlagt af konkurrencer i 2020

 kommende-konkurrencer

Turen til Het BBQkampioenschap van het Waasland 2019

Turen til Het BBQkampioenschap van het Waasland 2019

Så har vi været på et nyt bbq eventyr denne gang gik det til Sint-Niklaas i Belgien

Det var meningen at John skulle ha haft fruen med, men desvære blev Ulla syg så det ikke kunne lade sig gøre

Så der blev tænkt og da jeg (John) ikke havde de store erfaringer med Pork og Brisket spurgte jeg Jesper Denskaldedeslagter Christensen fra BBQ Team West Coast DK om han ville med og være min mentor da Jesper er en af danmarks bedste til at lave Brisket Jesper sagde det ville han meget gerne så vi aftalte at jeg samlet ham op i koldning 

Så jeg startet med at køre hjemmefra fredag kl 02:00 og samlet Jesper op i koldning kl 05.30 der er ca 1000 km hver vej til og fra konkurrencen, Vi startede med lige at runde fleggaard og handle lidt mad og drikkelse ind også gik turen videre mod Belgien vi ankom til Sint-Niklaas i Belgien hvor konkurrencen afholdes kl 16.10 

Vi blev rigtigt godt modtaget af Dave & Katrien som står for konkurrencen ved ankomsten og vi fik en plads og fik sat op.

Da vi havde fået sat op så gik Jesper straks igang med at lave aftensmad til os, det var kålpølser i svøb med flødekartofler, så blev det lørdag morgen og da jeg stod op var Jesper lige smuttet til købmanden da der lige manglede lidt småting. Da Jesper kom tilbage gik han igang med morgenmaden som var en slags omelet tror jeg den hedder med kålpølser bacon hvidløg fløde i dertil nogle skiver brød som Jesper havde købt det smagte vidunderligt.

Så blev det tid til meat inspektion og alt kødet blev godkendt, Så kunne man gå igang med at gøre alt kødet klar til det skulle på grillen, alt blev lavet klar og sat på køl til det var tid til det skulle sættes over.

Om lørdagen var der whole hog og stak konkurrence så det kiggede vi lidt på og vejret var jo helt på vores side 28-29 grader og sol, lørdag aften lavede Jesper igen mad til os det blev kylling overlår og flødekartofler med bacon.

Søndag stod vi op kl ca 05 også var det igang med at få grillet alt kødet brisket, buston butt og ribs blev lavet på DPG Houston og ribs blev lavet på DPG Savanna og lagt i bokse og indleveret.

Da vi havde indleveret sidste boks gik vi straks igang med at pakke sammen og få læsset traileren, Så havde vi lige et par timer til præmieoverrækkelsen dem brugte vi til at sidde og nyde solen.Så kom tiden til præmieoverrækkelsen, vi fik et call i pork så det var jo super godt da denne konkurrence også blev brugt til test af nye rubs og bbq sauce samt grill metoder resutaterne blev følgende 

Kylling 17 Ribs 18 Pork 8 Brisket 27 Samlet nr.19 ud af 36 af europas bedste hold så vi er tilfredse med resultaterne. Vi for ind i mellem nogle comment card fra dommerne med så vi ved hvorfor de evt har givet os dårlige point og denne gang var der et med på kyllingen som vi er stolte over det se det ved billederne

Da overrækkelsen var færdig ventede vi på at politiet gav os lov til at køre da der er bilfri søndag i Sint-Niklaas, Vi kørte derfra ca 18:45 søndag aften og landede i koldning mandag morgen kl 04:35 hvor Jesper jo skulle sættes af og jeg forsatte så videre til sjælland og var hjemme kl.08:00 efter en køretur på 1000 km med traileren så det må jo siges at turen hjem gik rigtigt godt 

Jeg (John) vil gerne sige 1000 tak til Jesper for en rigtigt fed og lærerig tur som har lært mig rigtigt meget om disse to kategorier pork og brisket.

Denne tur er også et rigtigt godt eksempel på at selv om vi er konkurrenter til hinanden så hjælper man hinanden med at lære at lave de forskellige BBQ Kategorier 

Igen et kæmpe stort tak til Jesper Denskaldedeslagter Christensen & BBQ Team West Coast DK  ligesom der også skal lyde et stort tak til vores familier for uden deres forståelse for os grill nørder havde dette ikke kunne lade sig gøre.

 

 

Tak til Katrien, Dave, BBQ team Laurentius samt alle hjælper som står for denne konkurrence.
Tak til steak-out for at skaffe kødet hjem.
Translate »