Blog

DM I Grill 2020

DM I Grill 2020

Nu er chancen der for at prøve en Grill Konkurrence under forbundet WBQA.

Tilmeldning til DM i Grill er nemlig åben, den bliver afholdt den 5-7 Juni 2020 i Roskilde på dyreskuepladsen

Tilmeldning Her  Og du kan se tilmeldte hold Her

 

 

 

Ja så sluttet konkurrencerne for i år men…..

Ja så sluttet konkurrencerne for i år men…..

Det vare ikke lang tid før vi starter op igen nemlig allerede i Januar mdr hvor vi tag til Italien til W.E.S.T Winter Extreme South Tyrol BBQ Contest sammen med BBQ Team West Coast DK

Denne konkurrence er noget helt specielt.

Konkurrencen finder sted i Rein i Taufers på 1542m ved langrendscentret .

Bjerget i Rieserferner-gruppen med den imponerende Hochgall (3.436 m) danner en betagende placering til vores ekstreme konkurrence.

Solskinstimerne i januar udgør hele 30min-60min pr. Dag. Temperaturerne omkring dette tidspunkt kan også falde til -25 ° C eller mere.

Vi glæder os rigtigt meget til denne tur sammen med BBQ Team West Coast DK

Man kan se mere om konkurrencen her
 W.E.S.T

Her kan i se hvad Old Truckers BBQ har planlagt af konkurrencer i 2020

 kommende-konkurrencer

Turen til Het BBQkampioenschap van het Waasland 2019

Turen til Het BBQkampioenschap van het Waasland 2019

Så har vi været på et nyt bbq eventyr denne gang gik det til Sint-Niklaas i Belgien

Det var meningen at John skulle ha haft fruen med, men desvære blev Ulla syg så det ikke kunne lade sig gøre

Så der blev tænkt og da jeg (John) ikke havde de store erfaringer med Pork og Brisket spurgte jeg Jesper Denskaldedeslagter Christensen fra BBQ Team West Coast DK om han ville med og være min mentor da Jesper er en af danmarks bedste til at lave Brisket Jesper sagde det ville han meget gerne så vi aftalte at jeg samlet ham op i koldning 

Så jeg startet med at køre hjemmefra fredag kl 02:00 og samlet Jesper op i koldning kl 05.30 der er ca 1000 km hver vej til og fra konkurrencen, Vi startede med lige at runde fleggaard og handle lidt mad og drikkelse ind også gik turen videre mod Belgien vi ankom til Sint-Niklaas i Belgien hvor konkurrencen afholdes kl 16.10 

Vi blev rigtigt godt modtaget af Dave & Katrien som står for konkurrencen ved ankomsten og vi fik en plads og fik sat op.

Da vi havde fået sat op så gik Jesper straks igang med at lave aftensmad til os, det var kålpølser i svøb med flødekartofler, så blev det lørdag morgen og da jeg stod op var Jesper lige smuttet til købmanden da der lige manglede lidt småting. Da Jesper kom tilbage gik han igang med morgenmaden som var en slags omelet tror jeg den hedder med kålpølser bacon hvidløg fløde i dertil nogle skiver brød som Jesper havde købt det smagte vidunderligt.

Så blev det tid til meat inspektion og alt kødet blev godkendt, Så kunne man gå igang med at gøre alt kødet klar til det skulle på grillen, alt blev lavet klar og sat på køl til det var tid til det skulle sættes over.

Om lørdagen var der whole hog og stak konkurrence så det kiggede vi lidt på og vejret var jo helt på vores side 28-29 grader og sol, lørdag aften lavede Jesper igen mad til os det blev kylling overlår og flødekartofler med bacon.

Søndag stod vi op kl ca 05 også var det igang med at få grillet alt kødet brisket, buston butt og ribs blev lavet på DPG Houston og ribs blev lavet på DPG Savanna og lagt i bokse og indleveret.

Da vi havde indleveret sidste boks gik vi straks igang med at pakke sammen og få læsset traileren, Så havde vi lige et par timer til præmieoverrækkelsen dem brugte vi til at sidde og nyde solen.Så kom tiden til præmieoverrækkelsen, vi fik et call i pork så det var jo super godt da denne konkurrence også blev brugt til test af nye rubs og bbq sauce samt grill metoder resutaterne blev følgende 

Kylling 17 Ribs 18 Pork 8 Brisket 27 Samlet nr.19 ud af 36 af europas bedste hold så vi er tilfredse med resultaterne. Vi for ind i mellem nogle comment card fra dommerne med så vi ved hvorfor de evt har givet os dårlige point og denne gang var der et med på kyllingen som vi er stolte over det se det ved billederne

Da overrækkelsen var færdig ventede vi på at politiet gav os lov til at køre da der er bilfri søndag i Sint-Niklaas, Vi kørte derfra ca 18:45 søndag aften og landede i koldning mandag morgen kl 04:35 hvor Jesper jo skulle sættes af og jeg forsatte så videre til sjælland og var hjemme kl.08:00 efter en køretur på 1000 km med traileren så det må jo siges at turen hjem gik rigtigt godt 

Jeg (John) vil gerne sige 1000 tak til Jesper for en rigtigt fed og lærerig tur som har lært mig rigtigt meget om disse to kategorier pork og brisket.

Denne tur er også et rigtigt godt eksempel på at selv om vi er konkurrenter til hinanden så hjælper man hinanden med at lære at lave de forskellige BBQ Kategorier 

Igen et kæmpe stort tak til Jesper Denskaldedeslagter Christensen & BBQ Team West Coast DK  ligesom der også skal lyde et stort tak til vores familier for uden deres forståelse for os grill nørder havde dette ikke kunne lade sig gøre.

 

 

Tak til Katrien, Dave, BBQ team Laurentius samt alle hjælper som står for denne konkurrence.
Tak til steak-out for at skaffe kødet hjem.

Så er konkurrencerne for året 2019 slut

Så er årets bbq konkurrencer slut for 2019

Vi har haft et fantastisk år med masser af oplevelser og et par rigtigt gode ture rundt om i europa,vi har fået set en masse på vores køreture ligesom vi har set rigtigt mange flotte landskaber på vore vej frem og tilbage fra konkurrencerne.

Vi har også fået rigtigt mange nye bbq venner i år og det er vi jo selvfølgelig rigtigt glade for,vi har deltaget i 3 KCBS internationale bbq konkurrencer i europa i 2019 og kørt ca 6000 km med trailer.

 

Lidt omkring KCBS konkurrencer

Det er rigtigt hyggeligt at deltage i KCBS Konkurrencer, der er et stort sammenhold mellem alle holdene og alle er rigtige hjælpsomme mod hinanden og det vigtigste er at alle hold har viser respekt for hinanden

Når man først har fået sat sig ind i reglerne hos KCBS ja så kender man dem for de bliver ikke ændret hvert år det er rigtigt godt

Desværre har der kun været afholdt en kcbs konkurrence i danmark og det var i 2016 men nu ser det ud til der måske kommer lidt flere KCBS konkurrencer til danmark i 2020 og det ser vi meget frem til.

Vi har besøgt følgende byer til konkurrencerne

Geestland i Tyskland hvor vi var til BBQ An Der Burg

Waldfeucht-Haaren i Tyskland hvor vi var til EUregio BBQ Festival

Sint-Niklaas Belgien hvor vi var til Het 6DE BBQKampioenschap

KCBS TEAM OF THE YEAR 2019 Med under 5 konkurrencer: Europe

Der er 149 hold på listen

 
Europa rang listen som tæller 330 Teams

Her er vi godt tilfredse da vi kun har været til 3 konkurrencer

 

Vores resultater har været lidt op og ned i år, men vi er godt tilfredse med resultaterne som bla tæller 4 Call
  • 6 plads i Ribs
  • 8 plads i Pork (pulled pork)
  • 8 plads i Pork (pulled pork)
  • 10 plads i kylling

Der skal lyde et stort tak til vores samarbejdspartner for 2019.

Tak til  Steak-out for levering af kvalitets kød.

Der skal også lyde en stor tak til vores familier for uden deres forståelse for os grill nørder ville det slet ikke kunne lade sig gøre.

Så er der ved at gøres klar til nye bbq eventyr

Så er traileren ved at blive pakket igen til et nyt bbq eventyr som er det sidste i år 2019 

Denne gang går turen til Sint-Niklaas i Belgien 20. sep. – 22. sep til konkurrencen Het BBQkampioenschap van het Waasland 

John skal alene afsted denne gang så det bliver spændende da det er første gang det sker turen er på ca 2200 km ialt 

For at køreturen ikke skulle blive lang og kedelig tag John fruen med da hun også gerne ville se sådan en BBQ konkurrence 

John & Ulla glæder sig rigtigt meget til at komme afsted det er desværre den sidste tur for i år men…… det var måske ikke så længe før vi skal afsted igen da vi er ved at planlægge en tur til Italien i januar mdr. 2020 til konkurrencen WEST – Winter Extreme South Tyrol BBQ Contest men mere om den senere……… 

 

Turen til EUregio BBQ Festival 2019

Turen til EUregio BBQ Festival 2019

Så har vi været på et nyt bbq eventyr denne gang gik det til Haaren i Tyskland 

John har ca 1000 km hver vej så John startet med at køre Fredag kl 03:50 og der gik turen over til Lars der lande jeg ca kl 7:00 Fredag morgen hvor vi skulle ha læsset det sidste i traileren.

Vi fik læsset traileren og da Lars har fået sat træk på sin bil skulle vi køre i den, så traileren blev hægtet på Lars bil og vi kørte afsted men efter ca 300 km nede i Tyskland begyndte den at lyde som et færge horn fra højre side og bremse skiven og fælg blev så varme så man kunne ha stegt en bøf på dem så vi fandt et værksted fredag ca kl 13 og de var simpelhen så flinke de hev en bil ud fra værkstedet og Lars` bil kom ind med det samme det var så bremsekaliberen der var færdig uha tænkte vi nu kommer vi ikke videre da det jo er fredag eftermiddag og de skulle skaffe reservedele men et øjeblik efter blev der sagt at der kom en ny bremsekaliber ved 14- 14:30 tiden og det gjorde der så ca 2 1/2 time så var vi på vej igen.

Vi ankom til Haaren hvor konkurrencen afholdes ca kl 22:00 alså 5-8 timer senere og der blev taget godt i mod os da vi endelig landet        vi skyndte os at få sat op da vi jo sover i pitten og traileren og var noget trætte især John efter 18 timers transport.

Vi stod op lørdag morgen og fik sat de sidste ting op og på plads vi fik handlet noget frokorst inden der var kontrol på vores kød til konkurrencen 

Alt blev godkendt og vi kunne komme igang med at ordne kødet vi havde med så det var klar til at komme på grillene 

Vejret var ikke det bedste i denne weekend det regnede alle dagene og det blæste pænt meget også der var et hold der udgik af konkurrencen da deres ene telt blæste omkuld og var helt ubrugeligt

Vi er tilfredse med resultaterne vi fik 2 Call

Kylling 10
Ribs 6
Pork 13
Brisket 25 den har sit helt ejet liv

Samlet 13 ud af 28

Næste gang går turen til Belgien i september mdr 

 

 

 

Tak til Roman som står for denne konkurrence.
Tak til Steak-outSteak-out for at skaffe kødet hjem
Der skal også lyde en stor tak til vores familier for uden deres forståelse for os grill nørder ville det slet ikke kunne lade sig gøre.

Turen til bbq an der burg 2019

Her kommer lidt om turen til BBQ An Der Burg 2019 i Tyskland

Turen startede for John Torsdag kl 10:00 da han skulle forbi TBS Grillshop i Brørup først og hente træpiller og andet som vi manglede,derefter gik turen vidre ud til Lars hvor resten skulle læsses i traileren.

Vi fik læsset traileren så vi var klar til afgang kl 05.30 vi skulle tidligt afsted da vi begge to skulle på dommerkursus kl 14.00 på pladsen ved konkurrencen.Men denne gang havde vi Sebastian med (Lars’s Søn) så han kunne opleve hvad det er vi laver til konkurrencerne.

Vi ankom til pladsen og der var det andet danske hold bbq team west coast ankommet og sat op vi satte vores op og så var det tid til KCBS-Jury-Kurs

Så nu er vi begge to KCBS Certified BBQ Judges. 

Til denne konkurrence bliver der bare gjort så meget for holdene så det er en rigtigt festlig og hyggelig konkurrence 

Vores resultater til konkurrencen ser sådan ud 

  • Der deltog 36 hold
  • Overall 15
  • Chicken 23
  • Pork Ribs 27
  • Pork 8
  • Brisket 12

Det er ikke de bedste men heller ikke de værste 🙂 

Så gik turen hjemad igen først til Lars hvor vi fik læsset hans og Sebastians ting af også vidre til sjælland så John kunne komme hjem også en tur på ca 9 timer ialt fra vi kørte fra tyskland til John var hjemme.

Alt i Alt en rigtigt god tur selv om John havde lidt ryg problemer denne gang.

 

 

Her er lidt billeder fra turen.

Translate »