Turen til Het BBQkampioenschap van het Waasland 2019

Så har vi været på et nyt bbq eventyr denne gang gik det til Sint-Niklaas i Belgien

Det var meningen at John skulle ha haft fruen med, men desvære blev Ulla syg så det ikke kunne lade sig gøre

Så der blev tænkt og da jeg (John) ikke havde de store erfaringer med Pork og Brisket spurgte jeg Jesper Denskaldedeslagter Christensen fra BBQ Team West Coast DK om han ville med og være min mentor da Jesper er en af danmarks bedste til at lave Brisket Jesper sagde det ville han meget gerne så vi aftalte at jeg samlet ham op i koldning 

Så jeg startet med at køre hjemmefra fredag kl 02:00 og samlet Jesper op i koldning kl 05.30 der er ca 1000 km hver vej til og fra konkurrencen, Vi startede med lige at runde fleggaard og handle lidt mad og drikkelse ind også gik turen videre mod Belgien vi ankom til Sint-Niklaas i Belgien hvor konkurrencen afholdes kl 16.10 

Vi blev rigtigt godt modtaget af Dave & Katrien som står for konkurrencen ved ankomsten og vi fik en plads og fik sat op.

Da vi havde fået sat op så gik Jesper straks igang med at lave aftensmad til os, det var kålpølser i svøb med flødekartofler, så blev det lørdag morgen og da jeg stod op var Jesper lige smuttet til købmanden da der lige manglede lidt småting. Da Jesper kom tilbage gik han igang med morgenmaden som var en slags omelet tror jeg den hedder med kålpølser bacon hvidløg fløde i dertil nogle skiver brød som Jesper havde købt det smagte vidunderligt.

Så blev det tid til meat inspektion og alt kødet blev godkendt, Så kunne man gå igang med at gøre alt kødet klar til det skulle på grillen, alt blev lavet klar og sat på køl til det var tid til det skulle sættes over.

Om lørdagen var der whole hog og stak konkurrence så det kiggede vi lidt på og vejret var jo helt på vores side 28-29 grader og sol, lørdag aften lavede Jesper igen mad til os det blev kylling overlår og flødekartofler med bacon.

Søndag stod vi op kl ca 05 også var det igang med at få grillet alt kødet brisket, buston butt og ribs blev lavet på DPG Houston og ribs blev lavet på DPG Savanna og lagt i bokse og indleveret.

Da vi havde indleveret sidste boks gik vi straks igang med at pakke sammen og få læsset traileren, Så havde vi lige et par timer til præmieoverrækkelsen dem brugte vi til at sidde og nyde solen.Så kom tiden til præmieoverrækkelsen, vi fik et call i pork så det var jo super godt da denne konkurrence også blev brugt til test af nye rubs og bbq sauce samt grill metoder resutaterne blev følgende 

Kylling 17 Ribs 18 Pork 8 Brisket 27 Samlet nr.19 ud af 36 af europas bedste hold så vi er tilfredse med resultaterne. Vi for ind i mellem nogle comment card fra dommerne med så vi ved hvorfor de evt har givet os dårlige point og denne gang var der et med på kyllingen som vi er stolte over det se det ved billederne

Da overrækkelsen var færdig ventede vi på at politiet gav os lov til at køre da der er bilfri søndag i Sint-Niklaas, Vi kørte derfra ca 18:45 søndag aften og landede i koldning mandag morgen kl 04:35 hvor Jesper jo skulle sættes af og jeg forsatte så videre til sjælland og var hjemme kl.08:00 efter en køretur på 1000 km med traileren så det må jo siges at turen hjem gik rigtigt godt 

Jeg (John) vil gerne sige 1000 tak til Jesper for en rigtigt fed og lærerig tur som har lært mig rigtigt meget om disse to kategorier pork og brisket.

Denne tur er også et rigtigt godt eksempel på at selv om vi er konkurrenter til hinanden så hjælper man hinanden med at lære at lave de forskellige BBQ Kategorier 

Igen et kæmpe stort tak til Jesper Denskaldedeslagter Christensen & BBQ Team West Coast DK  ligesom der også skal lyde et stort tak til vores familier for uden deres forståelse for os grill nørder havde dette ikke kunne lade sig gøre.

 

 

Tak til Katrien, Dave, BBQ team Laurentius samt alle hjælper som står for denne konkurrence.
Tak til steak-out for at skaffe kødet hjem.
Print Friendly, PDF & Email
Translate »
error: Content is protected !!